Sál Konventu Milosrdných bratří
ÚŘADY A INSTITUCE

Sál Konventu Milosrdných bratří
Navigovat Navigovat Facebook

Městská část: STŘED
Vídeňská 7, Brno


Telefon: +420773639638
E-mail: sal@milosrdni.cz
Web: sal.milosrdni.cz
www.milosrdni.cz

Koncertní a společenský sál, který se nachází ve středu města Brna, byl při nedávné rekonstrukci přebudován v reprezentativní prostor zaměřený především pro kulturní a společenské akce. Díky své vynikající akustice a jedinečné atmosféře celého prostoru, je vhodný především k pořádání komorních koncertů. Kvalita prostoru je doceňována i při jiných nekoncertních akcích. Mezi ně nepochybně patří různé slavnostní příležitosti, svatební hostiny, výstavy, firemní večírky. Sál se stává stále oblíbenější pro pořádání konferencí, kongresů, školení či seminářů.

Klášter a Nemocnice Milosrdných bratří v Brně byli vždy centrem, kde se spojovaly myšlenky ducha, medicíny, etiky a umění. Dohromady se podporují a slouží k upevnění morálních hodnot naší společnosti.

Řád milosrdných bratří, který sál provozuje, vždy dbal na to, aby jejich kláštery nesloužili pouze určité skupině lidí, v jejich případě nemocným, ale celé společnosti. Jejich heslo "Per corpus ad animam - Tělem k duši" napovídá, že není možné léčit tělesnou schránku člověka a zapomínat na jeho duševní a duchovní část. A k tomu nepochybně patří i kultura. Koncertní sál se tak stal unikátním využitím staré původní nemocnice založené v polonině 18. století. První koncert s v sále odehrál v roce 2004, dnes se zde pořádá kolem 100 koncertů a jiných společenských akcí ročně.