Pivovarský dům Poupě
RESTAURACE

Pivovarský dům Poupě
Navigovat Navigovat

Městská část: STŘED
Dominikánská 15, 60200 Brno


Telefon: 730 151 903
E-mail: provozni.poupe@pivovar-dalesice.cz
Web: pivovar-poupe.cz

Pivnice a restaurace
Poupětova Pivnice – restaurace, která je pro vás otevřena v Pivovarském domě v Brně na Dominikánské ulici, bude vychází z nejlepší tradice české pivní kultury, přetavené do moderní podoby, kterou v Brněnském prostředí nenajdete. Interiér pivnice nabízí 350 míst k sezení, rozdělených typově tak, aby si každý našel to své místo.

Jde o restauraci s pivovarem, který se věnuje dnes tolik oblíbeným svrchně kvašeným speciálům. Zároveň však pro ty, kteří raději klasiku, nabízí tankový Dalešický ležák, který je ošetřen v nejvyšší kvalitě. Dalešické je zde čepováno z tanku vůbec v jako první restauraci, na své chvíle zde čekají 4 desetihektolitrové chlazené tanky v bezprostřední blízkosti výčepní stolice. Vzhledem k tomu, že zde nebudujeme další multipípový výčep, kterých je v Brně dost, pro speciály vyčleníme jen 4 kohouty, které zaručí dostatečnou výtoč pro dodržení vysoké kvality i u speciálů. Speciály se budou střídat dle sezóny...

K dokonalému pivu patří i zajímavé a kvalitní jídlo. Abychom nemuseli být drazí i při velmi vysoké kvalitě kuchařiny, nebude se zde jídlo roznášet. Každý host si může vybrat jídla, která vidí na otevřené kuchyni. Proto také styl jídel bude spíš typu bistro nebo tapas, ale samozřejmě jsme na Moravě… na třináct metrů dlouhou výdejní část se vejde hezká nabídka studených i teplých lahůdek, masa k zakrojení, domácí chleba atp. Vše přímo z rukou kuchařů. Kdo si nevybere, tomu na skvělém grilu Big Green Egg uděláme staek z naší zrárny.

Abychom docílili nejvyšší kvality za rozumnou cenu, je součástí našeho týmu řezník a máme chlazený box a bourárnu masa – vše pod dohledem hostí. Všichni uvidí, že bouráme pouze domácí české kusy z malochovů a známých i méně známých farem, které neprošly žádným stresem… ani velkoobchodem.

Dali jsme si záležet – na vybavení přípravny, pekárny, kuchyní, chladících boxů. Na prostorách pro zákazníky – dřevěné podlahy, nábytek TON, klimatizace, salonky… Na výrobní i výčepní technolog