U OSLŮ

Telefon: 777763555
E-mail: info@zewlpub.cz

Vždycky jsme chtěli chodit do hospody, kde by čepovali výborné pivo, o které by se uměli správně postarat, kde by se podávalo chutné jídlo, kde by byla obsluha, která ví, co se sluší a patří, a kde by bylo čisto a přívětivo (a nebyly tam hrací automaty). A protože jsme žádnou takovou hospodu nemohli najít, otevřeli jsme si ji sami.

Jmenuje se RESTAURANT DALEŠICKÉHO PIVOVARU U OSLŮ, a jak název napovídá, točíme výhradně pivo z Akciového pivovaru Dalešice, pivovaru, kde se natáčely slavné Postřižiny. Točíme jedenáctku (nefiltrovanou), Májový ležák a tmavou třináctku Fledermaus, kterou také můžeme říznout se světlou jedenáctkou.

Pivo je uskladněno v místnosti, která je celá chlazená, proto má pivo správnou teplotu pořád a nezchlazuje se až na pípě. Ze sudů teče pivo trubkami, které obklopují hadice s ledovou vodou, takže pivo neteplá ani po cestě k pípě, a nemusí se ochlazovat šokem. Proto i ve skle vydrží dlouho studené a lahodné. Trubky se čistí vodou po každém sudu a jednou za čtrnáct dní probíhá speciální sanitace.

Najdete u nás oddělené prostory pro kuřáky a nekuřáky i velkou letní zahrádku ve dvoře.