Útěk ze ZOO


1.10.2022 09:00
Útěk ze ZOO
Město BRNO
Navigovat Navigovat
POZOR! PŘIHLÁSIT TÝM MŮŽEŠ UŽ JEN DO 23. ZÁŘÍ!
CO TO BUDE?
Máme tajnou informaci, že zvířata ze zoo plánují velký útěk. A prozradíme, že svůj velký útěk plánují na sobotu 1. října. To je skvělá novinářská příležitost!

Chceš poznat Brno jinak? Užít si recesní městskou hru? A vytvořit si spoustu nezapomenutelných zážitků? Pak si udělej čas v sobotu 1. října, sežeň další 2 až 3 kamarády a vyplň přihlášku.

FAQ
CO TO ZNAMENÁ MĚSTSKÁ HRA?
Městská hra znamená, že se budeš pohybovat v centru města (v tomto případě Brna) a plnit různé úkoly. Není to ani závod, ani šifrovačka. Průchod hrou není lineární, to znamená, že každý tým bude hrou procházet trochu jinudy a jinak. Bude záležet, jakou strategii zvolíte a na jaké úkoly vyrazíte. Na začátku hry dostanete výchozí sadu úkolů a další se vám budou odkrývat postupně během celé hry. Tím, že hra bude probíhat v centru Brna, je potřeba počítat, že občas na vás budou koukat kolemjdoucí, kteří o hře nemají ani tušení. To je ovšem kouzlo městských her!

JAK SI PŘEDSTAVIT, CO BUDU BĚHEM HRY DĚLAT?
Tvůj tým bude vystupovat jako fotografové fiktivní novinové redakce. Jako správní lovci senzace stopujete zvířata, která ze zoo utekla. Z redakce novin dostanete po splnění úkolu zadání titulku. K titulku je potřeba pořídit ilustrační fotografii. Čím zajímavější fotka bude, tím více čtenářů redakci přinese a tím větší přízeň šéfredaktora si získáte. Vaším úkolem bude vystopovat zvíře a vyfotit ho tak, aby fotka odpovídala titulku. Pak už jen co nejrychleji ji poslat do redakce. Během hry na vás bude čekat řada úkolů, které prověří vaše schopnosti dobré týmové spolupráce a komunikace. A kromě toho také schopnost orientace, bystrost myšlení, všímavost, fyzickou zdatnost, kreativitu a smysl pro humor.

JAKÉ ÚKOLY MĚ BĚHEM HRY MŮŽOU ČEKAT? JE TO ŠIFROVAČKA?
Nečekej šifry, ani se nepřipravuj na sportovní výkony. Ke splnění úkolů nebudeš potřebovat žádné speciální znalosti či dovednosti. U některých úkolů se trošku pohneš, u jiných zamyslíš. U dalšího bude důležité, abyste v týmu spolupracovali a u jiného zase bude hrát roli vaše všímavost nebo taky kreativita. Úkoly záměrně nejsou těžké, snažíme se, aby byly vždy splnitelné, ale spíš něčím zajímavé a nevšední a aby vás jejich plnění bavilo. Pořád nevíš, jak si úkol představit? Tak koukni na web městských her, které v minulosti proběhly, najdeš tam i ukázky úkolů, které na hráče během hry čekaly. Včera, dnes a zítra. EXIT.

PÍŠETE, ŽE HRA JE RECESNÍ. CO TÍM MÁTE NA MYSLI?
Hra se odehrává ve městě a my chceme tohoto prostředí využít. Co to znamená? Chceme prožít situace, do kterých bychom si jen tak sami na veřejnosti netroufli. Kdy naposledy jsi přemlouval/a tygra, aby si s tebou zaskákal panáka? Nebo ses snažil/a přesvědčit zebru, aby udělala stojku? Možná občas budeš muset trochu překonat vlastní stud, ale slibujem, že výsledek pak stojí za to. Ve vtipných situacích tě nenecháme a půjdeme do nich s tebou! Recesi vnímáme jako možnost být součástí něčeho nevšedního, umět si ze sebe udělat srandu a užít si srandu, kterou vymyslí ostatní. Respektujeme, že každý má hranice jinde. Avšak platí tu – kolik do toho dáš, tolik z toho dostaneš. A je to teda hodně na tobě!!

MUSÍM ZNÁT BRNO?
Hra je pro pro Brňáky i pro nebrňáky! Brňák získá nový pohled na místa, která zná, a možná objeví místa, na kterých nikdy nebyl. Nebrňák během hry pozná Brno tak, jak ho ani někteří rodilí Brňáci neznají. Během hry můžeš používat mapy v telefonu. Silně doporučujeme stáhnout mapy.cz – jsou fakt podrobné a zadání budeme ladit tak, aby byla podle nich místa úkolů nalezitelná.

PRAKTICKÉ INFORMACE
CO TO BUDE?
Připravili jsme si pro vás recesní městskou hru v centru Brna. Krokodýla jste v brněnském centru už nejspíš viděli, i když někteří mu říkají drak. Co ale takového slona? A jaký tanec myslíte, že má rád? A zatančí si ho s vámi?

KDY TO BUDE?
V sobotu 1. října 2022. Hru plánujeme cca od 9 do 17. Přesný start i konec hry upřesníme v půlce září.

PRO KOHO TO BUDE?
Hra je pro týmy o 3 až 4 hráčích. Primárně je hra pro dospěláky, ale pokud je ti míň než 18 a chceš se i tak zúčastnit, ozvi se nám a zkusíme se nějak domluvit.

JAKÁ JE CENA A CO ZAHRNUJE?
Cenu jsme stanovili na 400,- na celý tým (je jedno, jestli má 3 nebo 4 členy). Cena zahrnuje náklady na materiál, organizátoři hru připravují dobrovolně ve svém volném čase bez nároku na odměnu.

BUDU POTŘEBOVAT INTERNET?
Ano, na tým budete potřebovat alespoň jeden telefon s mobilními daty a foťákem. Během hry celý tým odešle cca 20 fotek a cca 40 fotek si stáhne.

BUDU POTŘEBOVAT NĚJAKÝ KOSTÝM?
Ano, abyste se k uteklým zvířatům mohli přiblížit a oni před vámi neutekli, musí být každý člen týmu vybaven safari doplňkem - v ideálním případě se můžete inspirovat třeba tady, postačí i safari klobouk, v případě nouze jakýkoliv klobouk

Vstupenky: forms.gle/YNQmBseZJSAySwMU8

Podobné události