Koncert: Kamil Střihavka & Leaders akusticky


8.1.2017 19:00 - 22:00
Koncert: Kamil Střihavka & Leaders akusticky
Národní divadlo Brno
Navigovat Navigovat
Známý český zpěvák, jehož jméno není třeba dlouho představovat. V neděli 8.1.2017 proběhne v Mahenově divadle koncert Kamila Střihavky, spolu s „Lídry", v akustickém znění. Začátek vystoupení je od 19 hodin!

Kamil Střihavka je rockový zpěvák, hudebník, skladatel, textař. Jeho muzikantská a pěvecká kariéra je pestrá a úspěšná. Její počátky se datují již od 80. let. Charakteristické a všem jistě dobře známé je jeho ztvárnění Ježíše v českém nastudování slavného muzikálu Andrewa Lloyd Webera a Tima Rice Jesus Christ Superstar. Mezi jeho další muzikálové role patří například Johanka z Arku, Excalibur, Obraz Doriana Graye, Robin Hood, Pomáda, aj.

Majitel nezaměnitelného hlasu působil jako frontman rockových kapel (Motorband, BSP, No Guitars!, Woo-Doo Band!, Leaders!, Supergroup).

V současnosti je frontmanem kapely Kamil Střihavka & Leaders! Od jejího vzniku, v roce 2007 do poloviny roku 2015, odehráli celkem 338 koncertů. Hráli pro více jak 150.000 diváků. Vystupovali na řadě velkých letních festivalů (Benátská noc, Sázavafest, Okoř, Basinfirefest, Oleško Woodstock, Legends Rock Fest, JamRock festival, ad.). Aktuální turné kapely bude zaměřeno na jejich nejnovější společnou tvorbu.

V akustické verzi koncertu uslyšíme Kamila Střihavku v polohách, které pro něj nejsou zcela typické. Nástrojové obsazení bude obohaceno např. o saxofony, flétnu, percussions, či steel guitar. Aktuální sestava Leaders! na akustických koncertech je: Štěpán Eliáš (klávesy, Fender piano), Petr Henych (akustické kytary), Martin Ivan (kontrabas), Lukáš Pavlík (bicí nástroje), Markéta Podhajská (perkuse), Ondřej Klímek (saxofony, flétny aj.) a David Babka (steel kytara). Koncert tedy bude netradičně pojat komorně, v mnohem nižší hlukové hladině, než jsou koncerty typicky rockové.

Přijďte se na chvíli zastavit a poslechnout si v písních převyprávěné příběhy plné emocí.

Podobné události